Tamponový tisk

Tamponový tisk je určen zejména pro potisk členitých předmětů - válcových, kónických. Dominantně se využívá při potisku dárkových předmětů (psací potřeby, USB paměti, zapalovače apod.)

swiss replica rolex

Motiv přenášíme na potiskovaný předmět pomocí pružného silikonového kaučuku. Velmi zjednodušeně se dá tato technologie přirovnat k tisku razítkem.

Fotochemicky (leptáním) se vytvoří plochá tisková forma (tzv. klišé). Po upnutí do stroje nike air max offerta se do klišé nanese barva. Po setření ocelovou stěrkou zůstane barva pouze ve vyleptaných částech. Tato barva se přenese na silikonový tampon a z něj se přenese na potiskovaný předmět (jako otisk gumovým razítkem).

Silikonový tampon je pružný a dokáže tedy potisknout (jako jediná technologie) výrazně nerovné plochy.Tampon se při tisku tvarově přizpůsobí potiskovanému předmětu.

Tamponové tiskové stroje mohou být jednobarvové (mají pouze jednu "tiskovou hlavu" - tampon) i vícebarvové (např. 6 barev). Tiskne se převázně přímými barvami (Pantone), plnobarevný potisk CMYK je ale také možný.

Kromě potisku reklamních předmětů se tamponový tisk využívá i v automobilovém průmyslu, při potisku elektroniky a fotoaparátů apod.
replica uhren deutschland


Zpět

© www.didottisk.cz