Velkoformátový digitální tisk

Tisková orologi replica technologie vhodná pro tiskoviny většího formátu - plakáty (papírové, prosvětlené, CLV) billboardy, banery, poutače. Používá se pro běžné formáty A2, B2, A1, B1 i mnohametrové formáty tiskovin.

Tiskové technologie

1/ plotry (maloformátové)

Plotry využívají různé druhy barev. Barvy jsou primárně určeny pro interiérové využití, nebo pro exteriér.

- Interiérové barvy (vodou ředitelné) umožňují tisk ve vyšším rozlišení (1200 - 2400 dpi), které zaručuje fotografickou kvalitu. Jsou vhodné pro reprodukce fotografií (výstavy), interiérové dekorace apod.

Tiskne se na rolový materiál (nejčastěji fotopapír), 130 - 150 cm široký s povrchovou úpravou (coatingem).

www.sacscopie.com

- exteriérové barvy (solventní) jsou voděodolné a UV stabilní. Nedosahují tiskové kvality první skupiny (600 - 800 dpi), nejsou tedy určeny pro krátkou pozorovací vzdálenost (1m).

Jsou vhodné pro "venkovní" aplikace - poutače, plakáty, polep aut apod.

Tiskne se také na rolové materiály (nejčastěji samolepicí PVC) do šíře cca 2 m.

 

2/ Desková velkoformátová tiskárna

Tiskárna je schopná potisknout téměř jakýkoli plochý (deskový) materiál - karton, deskové materiály sendvičové, deskové materiály PVC, plexisklo, sklo, dřevo, kov apod, až do tloušťky několika centimetrů. Tiskárna bývá doplněna ještě možností tisku bílou barvou - optimální pro průhledné materiály. Maximální formát desky může být i 6000 x 2500 mm. Maximální rozlišení 1200 dpi (smysluplně 600 - 720 dpi).

Pryskyřice v barvách je citlivá na UV záření. Tiskárna při tisku potištěná místa osvicuje vysokou intenzitou světla a tím vytvrzuje tiskové barvy. Barvy jsou pak odolné v exteriéru po dobu několika let.

Tato technologie eliminovala nutnost kašírování (na samolepce) natištěných motivů na deskové materiály. Tím se výroba zlevnila, panely zvýšily odolnost.

Výborné řešení pro výstavní panely, poutače apod.

3/ XL Velkoformátový plotr

Tisková šíře plotru je běžně 3 - 5 m. Plotr je určen pro velkoplošné exteriérové tisky - banery, síťoviny, které se používají pro instalace na borse firmate imitazioni perfette velkých objektech (např. fasádách domů). Rozlišení tisku odpovídá pohledové vzdálenosti v řádu metrů až desítek metrů.

Po svaření více kusů je možno zhotovit aplikace ve velikost řádově až desítek metrů.

4/ Velkoformátová "bubnová" tiskárna

Tato technologie je vhodná pro tisk CLV plakátů, https://www.watchitfranchises.com billboardů (z dílů) apod. Maximální potisknutelný formát je 1650 x 3700 mm, maximální rozlišení 448 dpi.

Potiskované médium (většinou papír) se navine na buben, který se otáčí kolem pevných (stacionárních) tiskových hlav. Má vysokou produktivitu (až 400 m2 za hodinu) replica horloges kopen a nízké finanční náklady na materiál.


Zpět

© www.didottisk.cz